Met pulsen leidingen spoelen voor de beste waterkwaliteit.

Water is een belangrijke factor in de diergezondheid. De waterkwaliteit heeft invloed op de gezondheid en de prestaties van pluimvee. Bij vleeskuikens, met een relatief korte groeiperiode, heeft de waterkwaliteit vanaf de eerste dag invloed op de prestaties en gezondheid. Waterleidingen zijn de ideale voedingsbodem voor verontreinigingen, zeker bij hoge temperaturen.

Regelmatige reiniging van waterleidingen is noodzakelijk. De leegstand van een stal is het moment voor een grondige reiniging van drinkwaterleidingen. In stilstaand water en bij oplopende watertemperaturen door de hogere staltemperatuur ontstaat een biofilm aan de binnenkant van de leidingen. Dit laagje micro-organismen beïnvloedt de kwaliteit van het drinkwater en bevordert de ontwikkeling van ongewenste ziektekiemen als salmonella en E-coli.

Van Eck Bedrijfshygiëne stuurt met speciaal ontwikkelde apparatuur afwisselend lucht- en waterpulsen door de leiding waardoor de vervuiling los komt. Pulseren gaat daarmee een stap verder dan desinfectie waarbij alleen de buitenlaag van de biofilm wordt afgedood. Na het pulseren wordt de leiding ontsmet met desinfectiemiddel. Met een laatste afsluitende spoelbeurt is de leiding klaar voor gebruik.